Jo a zbožňuju to. Oboje dvoje. Každopádně jsem ráda, že jsi tohle fórum založil, zrovna jsem dokoukala poslední díl Jessicy.
Daredevil je úžasný co se týče bojových scén a celkově brutality a kromě toho jsou tam velmi dobré zvukové efekty, což ještě upevňuje jakýsi pocit z toho, že hlavní hrdina je slepý, ale přitom toho zvládá víc než normální člověk. Další plus je, že i přes fakt nadlidského vnímání seriál zůstává realistický a zároveň temný. Docela dobře to ukazuje, jaký vliv mají události na filmových plátnech na zbytek města, normální lidi a jak to umožňuje rozrůstání či zakořenění mafie, podvodů, korupce atd... A musím říct, že hlavní padouch tady je takový, že jsem mu přála o trochu víc štěstí a celkově jsem si ho oblíbila, ne tolik jako Murdocka, ale víc, než spoustu jiných postav. O bojových scénách jsem se už zmiňovala, ale stejně se k nim musím vrátit, jsou opravdu úžasné a tvrdé a často i brutální, Daredevil se ke svému hlavnímu padouchovi dostával skrze bití jeho poskoků a jejich následným vyslýcháním a ne vždycky to bylo zrovna dvakrát hezké, což rozhodně beru jako plus.
Následující text obsahuje spoilery!
Zobrazit
Plus nezapomenu na jednou z mých nejoblíbenějších scén a to dekapitaci dvířky od auta.
Jessica Jones si taky nebere moc servítky a přestože ona sama má superschopnosti, tak to na nich nestojí úplně, pro příběh jsou hodně důležité, ale myslela jsem tím, že to není příčina a řešení všeho, opravdu se ta jedná o soukromou vyšetřovatelku a tak svůj cíl hledá odlišným způsobem, sleduje a hledá, ví, kde hledat a koho se zeptat, ke komu jít a má svoje kontakty. Má to dost temnou atmosféru, na hlavní hrdince seriálu se to odráží a...
A konečně se dostávám k padouchovi. Tam jsem sama se sebou vedla jakous takous diskuzi o tom, jestli je to spíš psychopat nebo sociopat a došla jsem až k tomu, že jsem přemýšlela o sociopatickém psychopatovi nebo spíš psychopatickém sociopatovi.. whatever. Každopádně je geniální, ani tam nemusí být, respektive jenom jeho silueta a hlas a člověku z toho naskakuje husí kůže. A celkově ta jeho schopnost ovládání lidí je tam vzatá zase o něco lépe než v celém zbytku MCU - tam už jsme se sice s ovládáním myslí sice trochu potkali, ale nikdy to nebylo nic moc extra, ale tady vidíme o dost reálněji, jak by to vypadalo, kdyby se k tomu někdo dostal. Jeho příběh, který nám tam pak ukážou, je dost hraný na emoce a k pochopení jeho jednání, což se jim povedlo. Ale nic to nemění na tom, že výraz "evil prick," který na konci několikrát zazněl namísto jeho jména, je asi nejvýstižnější a zároveň je to takový ten padouch, kterého prostě nemůžete nenávidět.
Už teď se ale těším na další dva hrdiny a jejich seriály. Luke Cage byl sice už v Jessice, ale to nemění nic na tom, že jsem dost zvědavá na to, co se tam bude dít, zvláště když jsem viděla jeho přístup k určitým věcem.
A co mě dost zaráží je to, že Netflix nějak neví, co s Iron Fistem, nejdřív měl být už před Lukem Cagem, pak je přehodili a teď už jsem viděla i diskuze o tom, jestli vůbec bude a nenahradí ho někdo jiný a jak by to pak bylo s finálním seriálem Defenders. Navíc, kromě hrdinů, jsem hodně zvědavá co se týče záporáků, protože v obou seriálech byli úchvatní.